vrijdag 15 juli 2011

Donderdag (Zuid-Amerika)

De donderdag begon wederom vroeg. Om 9:30 stapten we in de bus richting Walibi. Walibi is voor veel van de ABS'ers een topuitstap en deze keer was dit, ondanks het regenweer, niet anders. Het voordeel van de buien was dat de wachttijden al bij al meevielen. Toch kregen velen koud en trokken ze richting Aqualibi waar ze de glijbanen uittestten. Naar het schijnt zou de 'Gele sleerboane' zot zijn! De psychiaters zijn onderweg...

's Avonds werden ze uitgedaagd door de hoofdbegeleiding in een 'één tegen allen'. De mannen hebben in regenweer 25% meer opdrachten gehaald in vergelijking met vorige week. Als je dan weet dat er vorige week ongeveer dubbel zo veel leden waren... Nogmaals een bewijs van de inzet en motivatie van deze bende. Als we hen vragen om kamphout te verzamelen, komen ze af met een boom. Als we hen vragen om een put te graven met lepeltjes van 50 cm diep, graven ze er één van 70 cm! Are they brave? Yes they are!

Om 23:00 verraste de hoofdbegeleiding elke chalet met een nachtdropping! Geblinddoekt werden ze met de bus op 7 km van Oteppe gedropt. Als uitdaging moesten ze zo snel mogelijk terugkeren naar hun chalet. De moeilijkheid daarbij was dat de hoofdbegeleiding met 2 wagens rondreed om hen te tikken. Eens getikt werden ze 1 km teruggevoerd. De spanning was te snijden! 2 chalets (de chalet van Giovanni en de chalet van Pieter-Jan) zijn er zelfs in geslaagd om de weg compleet te verliezen. Omstreeks 4:00 belden ze ons op om te bekennen dat ze reeds 11 km verwijderd waren van hun chalet. We hebben de dames dan maar met de wagen naar huis gebracht... De winnaar van deze nachtdropping was de chalet van Marijn, kort gevolgd door de chalet van Lente en Jean-Claude! Iets later kwam een vermoeide chalet van Vicky ook nog toe! Een dikke proficiat aan deze mannen en hun begeleiders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten